Dimitri Hegemann, a legendás berlini Tresor techno klub megalkotója új projektbe kezd és fiatalokat keres az üzemeltetésre.

Dimitri Hegemann 1991-ben alapította meg Berlinben a Tresor Clubot, ami azóta is a technokultúra egyik legfontosabb bázisának számít. Az alapító idén tölti be a hatvanhetet, de még esze ágában sincs pihenni. 2019 végén új klubot nyitott Dortmundban és az sem törte le, hogy a koronavírus miatt mindössze néhány hónapig üzemelhetett az egység.

A napokban közzétett Facebook post tanulsága szerint Dimitri Hegemann már előrehaladott tárgyalásokat folytat a Berlinhez közeli Prenzlau városának vezetésével. Az alig 20 ezer lakosú település adna helyet ugyanis az új klubnak. Már megvan a pontos lokáció is. Hegemann-nak eltökélt szándéka az, hogy egy ilyen kisváros éjszakai kultúrájába is új színt vigyen. Az egész projektet egy kísérletként fogja fel, de nagyon hisz benne! A borítóképen egyébként a leendő klub helyszíne látható.

A Tresor idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. A jeles esemény alkalmából Dimitri Hegemann nemrégiben egy kerekasztal beszélgetésen vett részt a HÖR és a Vault csapatának jóvoltából.