Múlt szombaton végre megnyitottak a teraszok, fél év után tudtunk végre leülni valahová, A szervezők bizakodóak, egyre magasabb a beoltottak száma, ha nem kavar be valamilyen mutáns, akkor a jelen pillanatban úgy néz ki, hogy nemsokára a bulizás is újra indulhat hazánkban. Na de mi a helyzet külföldön? Februárban már közöltünk egy összeállítást azokról az országokról, ahol a járvány ellenére is nyitva tartanak a szórakozóhelyek. Utólag kiderült, hogy ez nem mindenhol tűnt jó ötletnek. Indiában azóta nagyon rossz lett a helyzet, az egészségügy nem tud megbírkózni a terheléssel.

A Virtual Berghain nevű nemzetközi Facebookban arra voltak kíváncsiak, hogy vajon mi a helyzet jelenleg az egyes tagok országában. Összesen 581 válasz érkezett, ezekből szemezgettünk. Európában nagyjából mindenhol hasonló a helyzet, azonban számos olyan helyet találunk a világban, ahol korlátozás nélkül mehetnek a bulik. Az illegál pedig mindenhol virágzik.

Abdullah (Pakisztán): Csak illegálbulik és privát rendezvények mennek, de a ramadan miatt jelenleg azok is szünetelnek.
Szolovjev (Ororszország): Moszkvában minden nyitva!
Aleiser (Mexikó): A közép-amerikai országban is nyitva vannak a helyek, jelenleg is zajlik egy 3000 fős fesztivál, a Zalamna.
Bryan (Kolumbia): Hivatalosan nincsenek bulik,  azonban virágzik az illegál és a warehoise-bulik, ahová állítólag még nemzetközi DJ-k is jönnek zenélni.
Monique (Hollandia): Minden zárva, de állítólag mától megkezdődik a lassú nyitás, amiben nem igazán hisznek.
Elisabeth (Kanada): Montrealban, a fővárosban minden zárva és este 8-kor kezdődik a kijárási tilalom.
Jorge (USA): Miami-ban minden nyitva és teltházzal pörög!
Roberto (Portugália): A kávézók és éttermek nyitva lehetnek, de bulik tavaly március óta nincsenek.
Mohamed (Egyiptom): Minden nyitva tart, a klubok is, pörög a fesztiválszezon.
Cecilia (Brazília): Nagyon rossz a helyzet az országban, a lakosok az elnököt teszik felelőssé az elszabadult járvány miatt, egyelőre semmi jele annak, hogy lesz újanyitás.
Shay (Ausztrália): A déli kontinensen nyitva vannak a klubok és a fesztiválszezon is hamarosan beindul, júniustól nemzetközi DJ-k is jöhetnek.
Hong Bobo (Tajvan): Nyitva vannak a bárok és a klubok, az országban kisebb fesztiválokat is szerveznek.
Das (Fülöp-szigetek): Nincsenek bulik, több nagyszerű klub is végleges bezárásra kényszerült.
Nigina (Azerbajdzsán): A bárok és a klubok is nyitva lehetnek éjfélig, de mindenkinek köteleznek a szociális távolság betartására és a maszkviseletre.
Diana (Izreal): Tel-Avivban nyitva vannak a klubok a beoltottak számára.
Orlando (Costa Rica): A bárok nyitva lehetnek szigorú protokoll betartása mellett, bulik nincsenek, de virágzik az illegál.
Giovanni (Chile): Tavaly március óta zárva a klubok, a vendéglátó helyekről csak elvitelre lehet kaját kérni.
Alae (Marokkó): Tavaly március óta nincsenek bulik, egyedül privát partikat rendeznek távol a nyilvánosság zajától, bár állítólag júniusban nyitni fognak.
Kiwi (Új-Zéland): A Föld egyik legtávolabbi zugában sikeresen legyőzték a vírust, a határok azóta is zárva tartanak. Minden nyitva, virágzik a szórakozatóipar.
Juan (Argentína): Éjfélig lehetnek nyitva a bárok, de csak enni és inni lehet, bulik nincsenek.
Anabel (Panama): Elméletileg itt is hasonló a helyzet, mint Argentínában, de a helyiek fittyet hánynak a szabályokra, a rendőrség pedig tehetetlen.
Mira (Bulgária): Jövő héttől nyitnak a klubok, a helyiek azt remélik, hogy a helyzet kitart nyár végéig is.
Nariaki (Japán): Tokioban elvileg nyitva lehetnek a klubok, de alkoholt tilos felszolgálni. Éppen ezért nem igazán éri meg nekik a dolog, a legtöbb zárva van.
Asena (Törökország): Iszambulban a pandémia kezdete óta zárva vannak a vendéglátóipari egységek, ráadásul most kezdődik egy három hetes full karantén.
Adina (Románia): A klubok zárva, a bárok este 6-ig nyitva lehetnek, este 10-től pedig kijárási tilalom van.
Sintia (Szingapúr): A bárok nyitva, a klubok zárva.
Dubi (Dánia): Korlátozott nyitvatartással, de a bárok fogadhatnak vendégeket.
Butrint (Koszovo): A klubok zárva, a bárok este 10-ig nyitva lehetnek és sok helyen partyhangulat uralkodik, mert DJ is zenél.