Idén lesz négy éve, hogy lakat alá került a budapesti klubélet egyik legfontosabb bázisa, a Corvin Club. A bezárás óriási űrt hagyott maga után, a hazai klubtörténelem egyik legendás helyszíne veszett oda.

2007 májusában a tetőteraszon nyitott meg a Corvintető, amely 2008-ban negyedik emeleti, zárt termekkel bővült. A Corvintető ötlete két budapesti romkocsma, a Szóda és a Sark tulajdonosaitól származik. Elmondásuk szerint néhány hónap alatt pörgették végig az egész üzletet, egyeztek meg a tulajdonosokkal és szerezték be a szakhatósági engedélyeket. 2013. januárjában a szórakozóhelyet felújították, 1800 LED pontból álló egyedi világítást építettek és a klubot egy második tánctérrel, és bisztróval bővítették. Néhány évvel később pedig egy tulajdonosváltás után felvette a Corvin Club nevet. Itt kezdődött el az igazi sikersztori, csúcsidőben szerdától vasárnapig pörgött a buli, a bejárat előtt pedig rendre óriási sorok kígyóztak. A klub jó híre messze földre eljutott, a közönség nagy részét ekkor már külföldi vendégek alkották. 2018-ban sajnos egy razzia alkalmából a hatóság végleg bezáratta a klubot. Az épület teljeskörű felújítása már régóta napirenden volt, arra azonban senki nem számított, hogy ilyen hirtelen jön el a búcsú ideje.

A hosszúlépés.járunk? stábja lehetőséget kapott arra, hogy bejárja az épületet. A képsorok tanulsága szerint nem meglepő, hogy a nagyközönség jelenleg semmilyen formában nem teheti be lábát az évek óta felújítás alatt álló épületben. A hosszúlépés.járunk? csapata is azért élvezhetett protekciót, mert annak idején a MÜSZI-ben bérelték első irodájukat. A MÜSZI szerves részét képezte az épületnek. A Művelődési Szint – mai szóval élve – egyfajta coworking inkubátorházként  üzemelt. De rendeztek bulikat is, önálló szórakozóhelyként működött, ahol még – ha lehet ilyet mondani – a Corvintetőnél is undergroundabb hangulat uralkodott.

A tematikus séták egyik legnagyobb szereplőjeként ismert hosszúlépés.járunk? csapata tavaly egy könyvet is kiadott, ahol a Corvintetőnek is szenteltek néhány sort:

„A Corvintető különös világa már a bejáratnál beszippantotta a bulizókat. Itt mindenki úgy érezhette magát, mint Alice csodaországban. A csodaországba vezető út nem egy nyúlüreg volt, hanem az áruház teherliftje. A buli már itt elkezdődött, hiszen a szürreális frakkos londíner egyfajta pop up bárt üzemeltetett. A budapesti éjszakai életet egy másik különös figura, Ági mama alakja is tarkította. Előbb-utóbb mindenkinek pisilnie kellett, és ez szerencsés esetben egy olyan illemhely közelében történt, amit a nyilvános wc-k koronázatlan királynője, Ági mama üzemeltetett. A kedves hölgy önálló üzleti modellt épített a szerethető mosdókra. Ilyen volt a Corvintetőn működő csoda wc is, ahol mindenki maga dönthette el, hogy mennyi pénzt hagy a mindig mosolygó wc-s néni porcelántányérkájában. Cserébe volt wc, tampon, óvszer, hajzselé, fésű, illetve Ági mama intelmei a falakon, ahol mindenki úgy érezhette, hogy egy jóságos és progresszív nagymama vigyázza lépteit a budapesti éjszakai élet ingoványában.”

Akkor most már nincs más hátra, mint elindítani a videót és előkészíteni a zsepiket. Akinek nincs annyi ideje, hogy az egészet végignézze, annak a második és a nyolcadik perchez érdemes tekerni, itt kezdődik a MÜSZI-ről és a Corvintetőről szóló rész.