A Turbina Kulturális Központ egy nyitott szellemiségű, előremutató gondolatokat gyakorlatba ültető közösségi tér. A háztömb egyszerre ad otthont két koncert-, és rendezvényteremnek, művészeti kiállító térnek, bisztrónak, kreatív projekt irodáknak és a jó idő beköszöntével kerti résznek egyaránt.

Pillanatok alatt magunkénak érezhettük a helyet, leginkább az itt megrendezett színvonalas elektronikus zenei rendezvényeknek köszönhetően. Nem hiába szavazták meg a Primate.hu Facebook csoportjának tagjai a Turbinát az év klubjának.

A hely egyik különlegessége volt, hogy kizárólag nappali buliknak adott otthont. Ezt viszont kényszer megoldás szülte. Nem kapták meg ugyanis a szükséges engedélyeket. A koncepció ugyanakkor meglepően jól működött még zárt térben is. A jó idő beköszöntésével azonban egyre nehezebb megtölteni a termeket. Sajnos nem jó híreket közölt ma a Turbina, ezt írták ma a Facebook oldalukon:

Sajnos azonban ezeknek az apró csodáknak egy darabig most vége szakad, ugyanis a mai napig sem kaptuk meg az esti rendezvény tartáshoz szükséges engedélyeket, amelyek nélkülözhetetlenek a fenntartható működés szempontjából. Pedig termeink hangszigeteltek, intézményünk zárt területen működik, és fokozottan ügyelünk arra, hogy ne érje zajterhelés a környéket.

Ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy az engedély kiállításáig a Turbina Kulturális Központ bezár. Bízunk benne, hogy a jelenleg is beadott kérelmünket a következő hetekben elfogadják, így ősztől a ház gyermekbetegségeit javítva, tele energiával kezdhetünk bele a következő klubszezonba veletek egy megújult, fenntartható Turbinában.

Nagyon szurkolunk!