1991. március 13-án nyitotta meg kapuit a berlini Tresor Club, akkoriban még a Potsdamer Platz-on, az egykori Wertheim áruházban. Az egység 30 év elteltével is a földkerekség egyik legjelentősebb klubja. A klub tavaly ünnepelte megalakulásának 30 éves évfordulóját. Már akkor beharangozták, hogy a jeles évforduló alkalmából hamarosan egy könyvet is kiadnak, mely számos – eddig még nem publikált – fotót, személyes üzeneteket, flyereket és egyéb relikviákat fog tartalmazni az elmúlt 30 évből.

  30 éves Berlin kultikus helye, a Tresor Club

Betartották az ígéretüket. Jövő héten fog megjelenni a Tresor: True Stories című könyv, ami számos olyan elbeszélést fog tartalmazni, amit korábban még senki nem mesélt el. A kötetet több, mint 400 archív fotó színesíti.

A páratlan gyűjtemény egészen biztosan minden technorajongónak elnyeri a tetszését. A kötetben nem csak archív fotók és régi sztorik elevenítik fel az elmúlt 30 év történéseit, hanem régi szórólapok, dokumentumok, újságkivágások és egyéb érdekességek repítenek vissza az időben.

A Tresor létrejöttének története is elhangzik. Dimitri Hegemann, Achim Kohlberger és Johnnie Stieler nevével kezdődött minden, egészen a nemrég elhunyt Regina Baer-ig, aki 1991 és 2005 között irányította a Tresort.

A kötet létrejöttében az az Underground Records társalapítói, Jeff Mills és „Mad” Mike Banks is segédkeztek, ahogy – többek között – Electric Indigo is.

A Tresor: True Stories című kötet 2022. szeptember 9-től lesz elérhető.

Forrás: [Fazemag]