Olaszország új szélsőjobboldali kormánya azt ígérte az októberi választási győzelmét megelőzően, hogy a törvények szigorításával fogják biztosítani a rendet az országban, beleértve az egyre jobban elszaporodó illegális rave-ek elleni határozott fellépést.

Október 31-én, hétfőn Olaszország új miniszterelnöke, Giorgia Meloni (ő szerepel a cikk borítóképén) pedig már be is jelentette, hogy az új törvény értelmében sokkal szigorúbban fognak fellépni az engedély nélkül tartott zenés rendezvények szervezői ellen.

A BBC szerint akár hat év börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik 50 főnél nagyobb létszámú illegálbulit rendeznek, az új törvények ráadásul a szervezők lehallgatásukat is engedélyezik.

Az engedély nélkül szervezett elektronikus zenei bulik résztvevői és szervezői ellen nem túl sok eszköz volt a hatóság kezében egészen idáig. Ez a lazaság odáig vezetett, hogy egyre több külföldi vett részt ezeken a rendezvényeken. Rengetegen érkeztek lakókocsikkal a nem ritkán akár három-négy naposra nyúlt illegálbulikra. Az új intézkedés értelmében mostantól viszont akár már börtönbüntetéssel is sújthatják a szervezőket.

Az új korlátozásokat azután jelentették be, miután az elmúlt hétvégén egy Modena közelében megtartott raktárépületben tartott 48 órás illegálparty került be a hírekbe, ahol több mint ezren vettek részt Olaszországból, Belgiumból és Franciaországból.

„A bulinak vége” – nyilatkozta Matteo Salvini szélsőjobboldali miniszter. „Boldog Halloweent mindenkinek, kivéve azoknak, akik azért csak utazták át a fél kontinenst, hogy káoszt okozzanak.”

Forrás: [Mixmag] és [444]