Németországban a techno az egyetemes kultúra részét képezi. Ennek a megállapításnak láthattuk újabb bizonyítékát a „Legyen Ön is milliomos!” ottani adásában, ahol egy Sven Väth-tel kapcsolatos kérdést kellett megválaszolni. A helyes válasz 2000 eurót ért.

A kérdés egészen pontosan így szólt: „Melyik zenei stílus indult hódító útjára Németországban a Sven Väth által 1998-ig vezetett frankfurti Omen klubból?”

A kérdés helyes megválaszolása átszámítva 800 ezer ft-ot ért és reméljük, hogy ez egyik olvasónknak sem okozott volna különösebb problémát. Az Omen ugyanis a német klubtörténelem egyik legjelentősebb fejezete. Sven Väth, Michael Münzing és Matthias Martinsohn voltak azok, akiknek az Omen létrejöttét köszönhetjük. Ők vették át a frankfurti belváros egyik – mára már lebontott – parkolóházában üzemelő korábbi Vogue klub üzemeltetését. Ők pedig teljes egészében átépítették a Junghofstraße-n található egységet.

A klub hamarosan az éledező német techno szcéna egyik legjelentősebb bázisává nőtte ki magát. Sven Väth úgy aposztrofálta a helyet, mint a nappalija. Olyan nagynevű DJ-k adták egymásnak a kilincset, mint például Carl Cox, Chris Liebing, Frank Lorber, Gayle San, Jeff Mills, DJ Dag, vagy éppen Toni Rios.

Tíz éves működés után azonban sajnos be kellett zárnia a helynek. Három búcsúbulit is tartottak. Az elsőt hétfőn, majd szerdán, a végső finálé végül 1998. október 16-án, pénteken vette kezdetét. Egészen hétfő estig tartott, Sven Väth pedig nem kevesebb, mint 18 órát zenélt! Akkora volt a tömeg, hogy a rendőrség inkább lezárta vasárnap az egész utcát.

A Günter Jauch által vezetett német „Legyen Ön is milliomos!‘-ban ( „Wer wird millionär?”) 1 millió euró üti a markát annak a játékosnak, aki mind a 15 kérdésre helyesen tudja a választ. A 2000 eurós kérdés a hetedik a sorban. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy melyik választ jelölte meg a játékos.


Borítókép: apps-cloud.n-tv.de
Forrás: [Fazemag]