Raul Young kétségtelenül napjaink egyik legaktívabb és egyben legsikeresebb hazai előadónak számít a techno nemzetközi porondján. A kőszegi származású DJ / producer sorra szállítja a megjelenéseket, zenéi pedig rendre felcsendülnek a stílus legnagyobbjainak tolmácsolásában, legyen az Richie Hawtin, Carl Cox, Charlotte de Witte, Dave Clarke vagy éppen Amelie Lens.

Raul Young zenéi olyan elismert kiadók címkéje alatt jöttek ki, mint például a Sasha Carassi-féle Phobiq, a Marco Bailey által igazgatott Materia és a Planet Rhythm. Korábban már cikkeztünk róla, hogy a Materia-nál eddig összesen már négy EP-je is megjelent, a Planet Rhythm kapcsán pedig még ennél is magasabbra tört. Az „Asleep & Awake” címre hallgató EP immáron az ötödik megjelenése lesz ennél a kiadónál! Egészen hihetetlen számok ezek.

A Planet Rhythm jól csengő név a piacon, hiszen a legendás Glenn Wilson által 2005-ben alapított, majd később tulajdonosváltáson átesett kiadó számos nagynevű producer (mint például Axel Karakasis, Gotshell, A. Paul) számára biztosított már megjelenési lehetőséget, de a szintén hazánkbéli Shabaam is jegyez már EP-t a kiadó címkéje alatt.

A Planet Rhythm legújabb kiadványa a mai naptól vált elérhetővé az online zeneáruház kínálatában: https://www.beatport.com/release/asleep-awake-ep/3973687

És hogy mire számíthatunk? Huszonkét percnyi masszív hangzásra, 137-140 bpm közötti tartományban. A sötét ütemek monotóniájából időnként egy-egy hipnotikus, vagy éppen acid-es elem segít kiszakadni. Ezek a zenék bármelyik proper techno rendezvényen megállnák a helyüket!

Az EP négy tracket tartalmaz és ezúttal egy kollaboráció eredményeként született meg, amit Raul Young egy francia cimborájával, Ghaston-nal közösen hozott tető alá. Raul Young így emlékezett vissza a közös munkáról:

Ghaston elég meghatározó arcnak számít a toulouse-i szcénában. Még három évvel ezelőtt játszottam náluk kinn a Downtown Factory-ben és utána jött az ötlet, hogy csináljunk közösen is néhány zenét. Küldött át sávokat, ötleteket én pedig gyúrtam belőle egy EP-re valót. Tavaly nyáron írtuk alá a kiadványt a Planet Rhythm-nél, most pedig végre hivatalosan is megjelent!”

Az „Asleep & Awake” című EP a szakma tetszését is elnyerte, a megjelenés kapcsán sorra érkeznek a pozitív feedback-ek:

Amelie Lens „greattt”
Answer Code Request „thanks”
Benjamin Damage „Solid”
Boston168 „Thanks :)”
Dax J „Downloading to check it out later. Thanks for sending”
Developer „tuff”
Drumcomplex „solid one”
Gotshell „Amazing Music guys thanks”
Joris Voorn „Downloaded, thanx.”
Joseph Capriati „downloading for joseph capriati, thanks !”
Kangding Ray „Flo has the right vibe for me , thxxx”
Marco Bailey „great. Many thanks go go buddies!!”
Marco Effe „Bombbb !”
Richie Hawtin „downloaded for r hawtin”
Tensal „1 fav, thx”
Tom Hades „asleep & awake for me ! Thanks !”

Raul Young nem csak producerként, hanem DJ-ként is jeleskedik. Megfordult már szinte az összes jelentős hazai klubeseményen, illetve fesztiválon. Olyan országokban is zenélt már ezen felül, mint például Anglia, Franciaország, Csehország, Szerbia, Horvátország és Hollandia.

Hollandia fővárosában több alkalommal is megfordult már, képviselte hazánkat az Amsterdam Dance Event-en, decemberben pedig a Techno Tuesday teltházas eseményen mutatta be nagyközönség előtt a frissen megjelent EP-n is szereplő OLD TL című szerzeményt.