Volt idő, amikor az ország összes szegletéből tömegével zarándokoltak Debrecen irányába a technofanatikusok, A sárándi M47 már csak a múlt emléke, az újra éledező debreceni éjszakai élet viszont a jelen, és ebben óriási szerepet játszanak azok a frissen alakult szervezői csapatok, akik az elmúlt 1-2 évben kezdték meg tevékenységüket. Közéjük tartozik az Underground Production is, akik már megint egy olyan line up-ot hoztak össze, amit bárhol megirigyelnének az országban a raverek!

Ami különösen szimpatikus, hogy kizárólag fellépőkből válogatnak. Míg korábban szinte elengedhetetlen volt legalább egy külföldi név szerepeltetése a line-upban, ez szerencsére már egyáltalán nem igaz. Hisszük és látjuk, hogy a magyarok is hozzák a szintet, ráadásul gyakran nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a távolról érkező kollégáik.

A FIRST RAVE elnevezésű party március második hétvégéjén kerül megrendezésre, mégpedig egy sok évtizedes hagyománnyal bíró helyen, a kiváló akusztikájáról híres Klinika Egyetemi Klubban. A 400 fő befogadására alkalmas helyszínt már a 60-as években felfedezték maguknak a zenei produkciók, rendeztek már itt egy két és fél hónapig nonstop tartó bulisorozatot, az elmúlt években csökkentek a koncertek, helyüket az elektronikus zenei partik vették át. Március 11-én pedig a techno legkeményebb bugyraiban merülhetünk el. Összesen nyolcan fogják bemutatni azt, ahogyan ők értelmezik az industrial / rave / hardtechno stílust. Lássuk is a fellépőket!

Man + Machine alighanem az egyik legizgalmasabb kortárs előadója az újgenerációs magyar techno színtérnek. Indusztriális hangzásával, az EBM, a techno, a metal a post-punk és a dark wave iránti rajongásának keveredésével egy olyan világot teremt, mely egyszerre képez hidat a fiatalok, illetve a kortárs techno között, amiben épp annyira jelen van szenvedély és szenvedés, álom és erőszak, mint az öröm és a szorongás érzése.

Kamafaka a No Fear kollektíva oszlopos tagja, aki szinte pillanatok alatt lett az egyik legtöbbet foglalkoztatott női DJ a budapesti éjszakában. Rave orientált, indusztriális hangzásvilágát azóta már a bécsi, berlini és a tbiliszi közönség előtt is bemutatta.

Schiere nem csak a hazai hard techno közegben tölt be egyre komolyabb szerepet, a Beatport eladási listája alapján ő volt tavaly az ötödik legsikeresebb producer a nemzetközi piacon!

Lenfloot 10 évesen kezdett el érdeklődni a zenekészítés folyamata illetve a mixelés elsajátítása iránt. Saját szerzeményei olyan nagynevű kiadók gondozásában láttak már napvilágot, mint például a Rawflex, Planet Rhythm és a Trau-ma. A fellépők listáját erősíti ND49, aki a helyi erőket képviseli és több mint 10 éve kezdte el pörgetni a technot még lemezjátszón, a modern techno hangzás mellett már a hard techno világába is belekóstolt. Debrecen közkedvelt feltörekvő tehetségei közé tartozik RØSTI (aka Davey), akinek képességeiről a Soundcloud oldalán is meggyőződhetünk. MarcøKenly szintén ismert arcnak számít a cívisvárosban. Érdemes követni őt a közösségi oldalakon is, ahol több ismert régi szerzemény újraértelmezését is meghallgathatjuk. That Type nevét is jól ismerhetik a környékbeliek. Nem csak DJ-ként, hanem producerként is megállja a helyét, legutóbbi szerzeménye a Potent válogatáslemezén kapott helyet.

Debrecen és környékbeliek figyelem! Nagy menetelésre van kilátás. Ha szereted a gyors és kemény ütemeket, akkor itt a helyed!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1324354485010664
Jegyek: https://cooltix.hu/event/63d94ed678837005921b7d8f