Tavaly hosszú-hosszú évek után zenélt újra Budapesten klubkörnyezetben Josh Wink, az acid house koronázatlan királya. Aki ott volt, soha nem felejti ezt a februári éjszakát és azóta is ódákat zeng. Egészen elképesztő hangulat uralkodott. A résztvevők kivétel nélkül arról számoltak be, hogy ez volt  az utóbbi évek – de az sem túlzás, hogy minden idők – messze legjobb klubeseménye! Olyan hihetetlen energiák szabadultak fel, amire senki nem számított. Még a biztonsági őrök is türelmesen vették a ráadást. Pedig az A38-on legendásan szigorú a porta.

Az, hogy Josh Wink mekkora hatással van az elektronikus zenére, senki előtt nem volt újdonság. Produceri munkássága történelmi jelentőséggel bír. Több évtizedes dj pályafutással a háta mögött pedig kellő rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy olvasson a közönség fejében, és összeolvadjon a tánctérrel. Mindezeken felül pedig még megfelelő karizma is társul a személyiségéhez. Ez a tökéletes dj receptje!

Aki ott volt tavaly a LavaLava születésnapján, azok számára nem lehet kérdés az ismétlés! Aki pedig csak hallott róla, alig várja, hogy maga is megtapasztalja, hogy milyen az, amikor Josh Wink a kapitány! A jó hír, hogy két hónap múlva újra átélhetjük a csodát. Ráadásul a LavaLava és Cruisin közös kooperációjának hála újra egy hajón, kellemes nyári napsütésben, szabad ég alatt!

De ki is az a Josh Wink? 10 pontban foglaltuk össze pályafutásának legfontosabb mozzanatait, kiegészítve olyan információkkal, ami alapján teljes képet kaphatunk tudásáról és személyiségéről.

Josh Wink 1994-ben indította el saját kiadóját. Az Ovum Records idén ünnepli 30 éves szülinapját!

A zene mellett a biciklizés a másik nagy szenvedélye.

Kraftwerk 1981 című lemeze volt számára az igazi belépő az elektronikus zene csodálatos világába.

Személyében üdvözölhetjük az acid house egyik helytartóját. Szerinte a 808 State’s Newbuild LP a legjobb album, ami magában foglalja a Chicagóból megszületett acid house mozgalom nyers és erőteljes szellemiségét.

Pozitív személyisége miatt egy meghitt kis klubban, és egy több tízezeres fesztiválon is jól tudja érezni magát, de alapjában véve nem szereti a „leg”-eket. Ha egy helyszínt kellene mégis kiemelni, akkor a tokioi Womb lenne az.

13 éves kora óta vegán!

How’s Your Evening Far?” című zenéje a Bilboard 2000-ben kiadott all time dance club chart-jának harmadik helyén áll. „Dont laugh” , „Higher State of consciousness” „Are you there?” című zenéje ma már a zenetörténelem részét képezi, a kor hasonló stílusú szerzeményeihez képest egészen elképesztő számú lejátszási adatokkal.

Ha lenne egy időgépe, akkor legszívesebben a diszkókorszakba repülne vissza. Bár akkor még csak gyerek volt, és még nem is igazán tudta értékeltem ezt a zenei stílust. Szabad szerelem, nyitottság, kísérletezés, gondtalan életvitel, 12”-es vinylek, és a klub-DJ-k születése: csodálatos időszak lehetett. 

Fiatal énjének azt tanácsolná, hogy fogadjon fel egy megbízható ügyvédet, aki az ő érdekeit szolgálja. Legyen kedves önmagához és szerezzen minél több tapasztalatot és kalandot az életben!

A Primate.hu olvasói idén Josh Wink-et választották meg az év dj-jének, nem kis részben a legendás legutóbbi budapesti hajós fellépésének köszönhetően!

  Harmadik alkalommal szavazták meg a Primate.hu olvasói az év kedvenceit

A sors különös fintora, hogy a május 18-i budapesti fellépés színhelye is egy hajón lesz. Ráadásul a Cruisin fedélzetén nem csak Josh Wink játékában, hanem a csodálatos dunai panorámában is lesz alkalmunk gyönyörködni! Észak- és déli irányban is messzire elhajózunk a Dunán, miközben az amerikai dj ikon fog játszani a nyitott fedélzeten.

Ahol már egyébként délután 2-kor elkezdődik a buli. Érdemes minél korábban érkezni. Ugyanis amíg a többiek kint várakoznak a beszállásra, te már az első italodat szürcsölheted, vagy éppen egy kényelmes babzsákon vagy napágyon pihengetve gyönyörködhetsz a csodálatos budapesti panorámában. Délután 4-kor bont horgonyt a hajó, és veszi kezdetét az egészen este 10 óráig tartó őrület, melynek során északi és déli irányban is jelentős utat teszünk meg, miközben a fedélzeten megállás nélkül szól a zene, és a különleges helyszínnek köszönhetően pedig egészen elképesztő hangulat uralkodik a tánctéren!

A nyári hajós bulik specialistájának számító Cruisin nem hiába őrzi pozícióját immár 10 éve! Ugyanis 2014. januárjában rendezték az első hajós bulit, azóta pedig évről-évre azon dolgoznak, hogy újabb szinteket ugorjanak át a minőségi kritériumokat tekintve. Pedig a recept egyszerűnek tűnik: napsütés, hajó, Duna, jéghideg italok na és persze a legfontosabb kritérium, a zene.

Josh Wink produkciója mellett a hazai körítésről is érdemes szót ejteni. A Crusin és a LavaLava kooperációjában megvalósuló esemény Tolo és Falcao, valamint Capeesh Society játékával lesz teljes!

A jegyek értékesítése megkezdődött. Nem érdemes sokáig halogatni a vásárlást, ugyanis a Cruisin limitált befogadóképessége miatt szinte garantált az állandó teltház. És az előrejelzések alapján ez most sem lesz másképp!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1108026813949653
Jegyek: https://cooltix.hu/event/65e5e120e858d6f83eb916e3