Az már egészen biztos, hogy a 2023-as esztendő Dave Wincent pályafutásának eddigi legsikeresebb éve. A budapesti DJ / producer olyan mérföldköveket tudhat már maga mögött, amire csak kapkodni tudjuk a fejünket. Nevét sokan valószínűleg még csak akkor hallották először, amikor kihirdették a 2023-as Hyperspace fellépőinek névsorát. Pedig a techno iránti elkötelezettsége már egészen fiatalon elkezdődött.

Dave Wincent Miskolcon nőtt fel és már egész fiatalon lehetőséget kapott arra, hogy helyi klubokban lépjen fel. 2006-ban zenélt először Budapesten, a legendás Kashmir Clubban több alkalommal is szerephez jutott. A Corvintető közönsége is jól emlékezhet rá, hiszen 2012-ben csatlakozott a Be Massive csapatához.

15 éves kora óta ír saját zenéket, három évvel ezelőtt pedig saját kiadóját (Cryptic) is elindította. Az elmúlt hónapokban aztán végérvényesen beérni látszik az eddig befektetett munka gyümölcse. Jelent már meg zenéje a Developer-féle Olympian és Edit Select kiadójának gondozásában. Februárban önálló EP-vel jelentkezett a Marco Bailey által irányított Materia címkéje alatt, miközben két szerzeménye is felkerült a legendás skót Soma Recordings válogatásaira. A Slam duó és Dave Clarke által 1991-ben megalapított kiadó kétségtelenül az egyik legaktív szereplője és formálója a nemzetközi techno kultúrának. Itt megjelenni óriási elismerés. Március 31-én pedig megjelent Dave Wincent következő zenei anyaga a kiadónál, egy 5 saját szerzeményből álló, önálló EP formájában!

Dave Wincent új zenéi által a techno mélyebb, füstösebb világába nyerhetünk bepillantást, ami egyszerre karcos és hipnotikus, mintegy kapcsolatot teremtve az emberi elme és gépi hangzás között. Szerzeményeit sötét, ipari hangzásvilág jellemzi, finom textúrákkal gazdagított szállós klubhangzással vegyítve.

Az idei évre még több megjelenés, remix és kollaboráció van betervezve, közben pedig fáradhatatlanul írja a saját zenéket, ám ezek lehet már csak a 2024-es évben látnak napvilágot.

Dave Wincent zenéit ma már a stílus legnagyobbjai játszák. Szeretné, ha szerzeményeivel minél több helyre eljuthatna a világon és ismerhetnék meg az általa prezentált hangzást. Jó úton halad, hiszen ő készítette el a Slam Radio legújabb mixét, amit már több ezren hallgattak meg alig néhány nap alatt.

Dave Wincent a Nextapes egyik rezidense is, általában ő zárja a bulit. A miskolci Helynekemben megrendezett esemény az ország legismertebb techno DJ-it vonultatja fel hónapról-hónapra, a sorozat nemrég ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. A vidéki elektronikus zenei élet mostoha körülményeit figyelembe véve ez pedig óriási szó!

Beatport: https://www.beatport.com/release/donor-ep/4059355
Spotify: https://open.spotify.com/album/1Ml0uGRUpT055yJAhziyH1