Nincs olyan, hogy egész nyáron át tartó fesztivál? Dehogy nincs! A veszprémi Gyárkert KultúrPark már a nyitóhétvégéjén megmutatta, hogy hol találja a közönség a legjobb bulikat egész nyáron. Erről a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozatot, a Strand Fesztivált, a ZamJam fesztivált, valamint a SopronFest eseményt is szervező, a területen tapasztaltnak számító szakemberek gondoskodnak. A legnagyobb hazai sztárok és kiemelkedő külföldi előadók koncertjeit a nézők ingyen vagy nagyon kedvező áron érhetik el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően.

Több, mint nyolcezren buliztak a Gyárkert KultúrPark nyitó hétvégéjén Veszprémben, a brit Stereo MC’c és a hazai Vad Fruttik koncertjén. Az ország leghosszabb, négy hónapon át tartó fesztiválján a hazai és nemzetközi zenei élet sztárjai adják majd egymásnak a színpadot. A koncertek megvalósításához aktív és jelentős támogatást ad a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, ennek köszönhetően a következő hónapokban többek között fellép majd a Morcheeba, a Franz Ferdinand, Iggy Pop,  a Kraftwerk és most hétvégén a Grammy-jelölt olasz formáció, a Meduza is.

„Már a nyitóhétvégén több, mint nyolcezren buliztak nálunk a Gyárkert Kultúrparkban. Olyan előadókat látunk vendégül a nyáron, akiket eddig ritkán, vagy igen borsos belépődíjak megfizetésével láthattak csak a hazai nézők. Nálunk azonban a szokásos árak töredékéért juthatnak el az érdeklődők ezekre a bulikra” – kezdte Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció egyik tulajdonosa. – Tizenkét veszprémi kötődésű vendéglátóegység várja a látogatókat, a hagyományos street foodoktól a vegán tésztákig széles az ételválaszték  a Gyárkertben. A Veszprém-Balaton  2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül megvalósított rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős cégként úgy gondoljuk, a lehető legtöbb szolgáltatást, a fesztiváljainktól is elvárt színvonalat és a top hazai előadók mellett ismert és népszerű külföldi sztárokat hozunk a közönségnek.

A Gyárkert szervezői az első hétvége tapasztalatait átültetik majd a gyakorlatba, hogy a továbbiakban a közönség még felhőtlenebbül szórakozhasson a régió egyedülálló koncerthelyszínén.

„Saját felületeinken a következő időszakban gyakran kommunikáljuk majd, hogy a közönség érkezéskor több bejáratot is igénybe vehet, legkönnyebben a Balaton Pláza felőli kapukon juthatnak be majd a helyszínre” – tette hozzá Fülöp Zoltán.

A hétvégén is várja a látogatókat a Gyárkert: szombat este a Grammy-díjra jelölt olasz formáció, a Meduza játszik majd Veszprémben.

A helyszín: Gyárkert KultúrPark

Veszprém belvárosában hosszú évekig parlagon hevert a Balaton Bútorgyár egykori telephelye; itt születik meg a Gyárkert KultúrPark.  A „sebhelyként” emlegetett területet a város megvásárolta és az közparkként, ideiglenes rendezvényhelyszínként formálja újra a veszprémi belvárost. Az EKF évében az itt élők és az idelátogató turisták száma és a programok sokszínűsége megkívánja egy ilyen léptékű szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását, így idén az májustól-októberig a koncertek, rendezvények idején kiemelt helyszín lesz a terület, míg a hétköznapokon közösségi parkként lehet használni.

Az ország vezető pop-up építészeinek segítségével a Hello Wood nemzetközi, díjnyertes építész stúdió által tervezett látványos installáció április végére készül el a revitalizált területen. A Közösségek Kertje a Veszprém-Balaton régió kultúráját hirdető művészeti alkotás. A 116 növényládából felépülő élő, zöld installáció a Gyárkert Kultúrpark központi elemének készül, és az EKF programban részt vevő 116 település összefogását szimbolizálja.