Jelen sorok írásakor még javában tombol a kánikula, és ugyanez a megállapítás a holnapi napra is igaz lesz. Éppen ezért érdemes lesz kihasználni az alkalmat, hiszen jövő héten megkezdődik a lehűlés és lassan búcsút inthetünk a nyári szezonnak. Az Arzenál nyárzáró partija minden techno fanatikus számára kiváló alkalom lehet. Két olyan nemzetközi kedvenc fog pénteken érkezni, akiknek láttán a proper hangzás kedvelői is elismerően csettintenek. És akkor még nem is beszéltünk a hazai körítésről. Lássuk is a részleteket!

Az esemény ráadásul rögtön két helyszínen fog megvalósulni. Így egészen biztos, hogy mindenki meg fogja találni a számításait. Érdemes lesz már korán érkezni, hiszen az open air stage-en Galactic Jackson már 23:00-kor a lemezjátszók mögé lép. Ő a budapesti éjszaka egyik legkülönlegesebb figurája, aki úgy épített ki óriási rajongótábort maga körül, hogy semmit nem foglalkzik az önmarketinggel, neki ezek a dolgok zsigerből jönnek. Csak vinyl-rőj játszik, legyen szó acid house-ról vagy éppen trance-ről. Olyan különleges atmoszférát tud teremteni a pultban, mint senki más! Hasonlóan izgalmas lesz a folytatás is, Bernathy Zsiga vitán felül alapembere a magyar technónak, aki analóg vasak garmadájával telepakolt eszközparkjával varázsol. Extra hosszú, improvizatív live act-je minden egyes alkalommal különleges és megismételhetetlen alkalom. Vladimir Dubyskin az elmúlt évek egyik legizgalmasabb előadója a nemzetközi piacon! Hangzásvilága senkiével össze nem keverhető. Különös vokálok és eszeveszett tempó jellemzik a zenéit. Mintha már hallottuk volna valahol, de mégsem. Van benne valami tipikus orosz hangzás, mondhatni ő az techno Tommy Cash-e.

Mankind 2017 óta biztos pont a fővárosi éjszakában, és rendszeres fellépőnek számít a legnagyobb, kurrens hazai fesztiválokon. Az általa képviselt atmoszférikus hangzásvilágot gyakran színesíti pszichedelikus elemekkel is. A reggeli zárást pedig nem is lehetett volna jobb kezekre bízni, mint Zvezda Beta. A titokzatos zuglói Jean Paul Belmondo a magyar elektronikus zene és party-élet nagyvadja, egyszerre útkereső és tradicionalista, különös ismertetőjegyei: Fradi-szív, house-lélek, kíméletlen őszinteség és kifogástalan ütemérzék – ahogyan Prieger Zsolt, az Anima frontembere jellemezte őt korábban.

Az Arzenál belső táncterén a techno fog dominálni. A headliner szerepét betöltő Tommy Four Seven kétségtelenül az egyik legtechnikásabb DJ, akit valaha hallottunk. Persze ez nem is olyan meglepő annak tükrében, hogy a brit származású DJ / producer profi hangdizájnerként működik, és ez érződik az előadásmódján is. 2009-ben Berlinbe helyezte át székhelyét, nem sokkal később pedig csatlakozott a Chris Liebing vezette CLR-hoz. Sorra kezdte járni a világ klubjait. 2011-ben megjelent debütáló albuma a „Primate” címet kapta, és a lemez ihlette az akkoriban induló oldalunk nevét is.

Tommy Four Seven várhatóan zseniális DJ-szettjének fel- illetve levezetéséről három olyan DJ gondoskodik, akik nem igazán szorulnak különösebb bemutatásra, hiszen rendszeresen meg szoktak fordulni a Soroksári úti műintézmény falai között. Detective Kelly a ’90-es évek virágzó hazai partikultúrájában szeretett bele az elektronikus zenébe, és kezdett el DJ-ként is tevékenykedni. Sikztah a hazai közönség egyik állandó kedvence, a legnagyobb hazai klubestek és fesztiválok rendszeres fellépője, programszervezői tevékenységének köszönhetően pedig Győr hosszú évek óta a legfontosabb vidéki bázisnak számít, olyan rendezvények és brandek köthetők a nevéhez, mint a DUMDUM, Rómerkvelle, Rómer Ház és a The Etiket. Man + Machine szettjeiben egyszerre van jelen a szenvedély és szenvedés, álom és erőszak, az öröm és a szorongás érzése. Zenéjében az indusztriális hangzás, EBM, techno, metal a post-punk és dark wave keveredik egymással. Magas BPM-számokból így egészen biztosan nem szenvedünk hiányt!

A buli egészen reggel 8-ig fog tartani. A line up-ot elnézve, és az egekbe szökött inflációs árakat ismerve pedig túlzás nélkül állítható, hogy ár / érték arányában szinte ingyen van ez a buli!

Az eddig leírtak ismeretében bátran kijelenthetjük, hogy semmi nem igazolja a távolmaradást. Ennél jobb programot egészen biztos nem fogsz találni péntek éjszaka Budapesten!

Esemény: https://www.facebook.com/events/981463786475081
Jegyek: https://oneticket.hu/arzenal-summer-closing-230825