A Soul Cure Records névre elkeresztelt üzlet november 10-én nyitja meg kapuit, Megálmodója és tulajdonosa Fonyódi Ákos, aki 20 éve gyűjti a fekete korongokat, Von Yodi néven DJ-zik, nem mellesleg pedig ő a Budabeats egyik vezetője. Hazánk talán legmenőbb kiadója nemrég ünnepelte fennállásának 15 éves évfordulóját, a jeles esemény alkalmából pedig egy hosszú és tartalmas cikkel idéztük fel a label kulcspillanatait.

A  Soul Cure Records főként használt vinylekre fókuszál, de új kiadványok is megtalálhatók lesznek a kínálatban, ami az elektronikus műfajoktól a világzenén át az érdekesebb pop-rock dolgokig terjed, erős hangsúllyal a soul, jazz, hip-hop és rokon műfajokon.

A lemezboltnak a szintén 10-én nyíló Pikszis Kultúrpont ad otthont, ami egy kulturális- és kiállító tér lesz a Rózsa utca 64. szám alatt, fókuszban pedig a vizuális kultúra és a zene fog állni. A nyitónapon 15:00-tól várják az érdeklődőket, az üzletben több mint tíz, a budapesti zenei életből jól ismert DJ játszik egy-egy mini szettet.

Aki pedig a megnyitó után még szeretne elmerülni az éjszakában, annak jó szívvel ajánljuk a Kindergarten techno buliját, ami a budapesti underground egyik utolsó bástyájaként funkcionáló Fabrikában kerül megrendezésre. A headliner szerepét pedig két olyan DJ fogja betölteni, akik szintén vinyl-ről zenélnek majd, és a fellépésük igazi kuriózumnak számít!