Igazán sikeres évet zárhat Raul Young, hiszen a kőszegi DJ / producer munkáiért idén is sorban állnak a kiadók. A Planet Rhythm-nél nyitott februárban egy release-zel, március közepén pedig már az ötödik EP-jét jelentette meg Marco Bailey kiadója, a Materia. Szeptemberben aztán a szintén hazai illetőségű, ám egyre nagyobb külhoni ismeretséget szerző Airsound Records nyolc éves válogatáslemezét erősítette egy saját zenével. Raul Young legújabb munkája is széleskörű nemzetközi figyelemre számíthat, hiszen a december 8-án megjelent „Rough EP” a Sam Paganini által igazgatott JAM gondozásában látott napvilágot.

Sam Paganini 2017-ben alapította meg saját kiadóját. Saját szerzeményein túl olyan jeles producerek munkáinak adott teret, mint például Marcal, Flug és Frankyeffe. Számunkra pedig külön öröm, hogy Shabaam, Episode1 és Murahni személyében magyar előadók is képviseltették már magukat a JAM megjelentjei között. Raul Young friss EP-je pedig immáron a JAM 56. kiadványa a sorban.

Raul Young EP-je a címadó track mellett egy másik saját szerzeményt („Late decoding”), valamint a francia Ghaston-nal közösen elkészített zenét („Torture”) fog tartalmazni. A toulouse-i illetőségű producerrel már korábban is dolgoztak együtt.
A frissen megjelenő új EP kapcsán Raul Young is felidézte az elmúlt hónap történéseit:

Viszonylag friss track-ekről van szó, még nyár végén először a Late Decoding c. zenét küldtem el demóként Sam-nek, ami annyira megtetszett neki, hogy el is kezdte játszani, illetve felajánlott egy EP lehetőséget, és kért még tőlem további zenéket. Épp akkor fejeztem be a Rough c. zenét és a Torture című kollabunk Ghastonnal is mondhatni még meleg volt, gyorsan el is küldtem neki őket, és szerencsére ezek a trackek is elnyerték a tetszését szóval össze is állt az EP 🙂

Raul Young kétségtelenül a jelenkor egyik első számú hazai techno producere. A cinek és mély basszusok hömpölygő lüktetése bombaként robbantja be a táncteret. Legyen szó Budapestről vagy éppen Amszterdamról, az általa képviselt proper hangzásvilág mindenhol megfelelő fogadtatásra talál. Ez a megállapítást az alábbi két videó is hűen alátámasztja. Így szólt a „Late decording” a Bónusz Fesztiválon, illetve a Loveland rendezvényén az Amsterdam Dance Event-en:


Raul Young új EP-jét olyan nagynevű előadók méltatták, mint Cristian Varela, Charlotte de Witte, vagy éppen Richie Hawtin.

Cristian Varela “Excellent for my aka CUBR1K, thanks for your music!”
Charlotte de Witte “Nice ones!”
Marco Faraone “Nice! ‘Torture’ for me!”
Marco Bailey „many thanks”
Richie Hawtin “downloaded for r hawtin”
Drumcomplex “cool”
Paco Osuna “Will try thanks :)”
Lilly Palmer “great Ep!!”
Kaiserdisco “”Rough” and „Late Decoding” for me. Thx”
Wehbba “great release, love the groove on Rough, so juicy”
Victor Ruiz “”Rough” is great!”
Karotte “rough is my pick. cool track.”
Timo Maas “will try this”
Vinicius Honorio “Dancefloor hurters!”

A „Rough” EP az alábbi linken keresztül vásárolható meg: https://www.beatport.com/release/rough/4351296

Ezzel a bomba megjelenéssel még koránt sem ér véget ez az év Raul Young számára, hiszen a dj pultban is sűrű hetek következnek számára. Szilveszterkor ráadásul két fellépése is lesz, az újévet nem csak Budapesten, hanem Zágrábban fogja köszönteni.

08/12 – Arzenal @ Budapest (Black Mamba Pres. Enrico Sangiuliano)
09/12 – Club Angels @ Zalaegerszeg
15/12 – Glass House @ Harta
31/12 – Deadcode & Friends NYE @ Budapest
31/12 – Future Scope NYE-Boogaloo @ Zagreb

Csak így tovább! Legalább ekkora sikereket kívánunk 2024-re is!