A rotterdami Toffler Club immár 2011 óta ad otthont a világ első mozgatható DJ-pultjának. A hidraulikus rendszer lehetővé teszi azt, hogy a tánctér méretét az éppen aktuális látogatószámhoz igazítsák.

Ez már régóta így van, de a közelmúltban újra a figyelem központjába került, miután felkerült róla egy videó az egyik közösségi oldalra. A Toffler szóvivője nemrég a MusicTech portálnak magyarázta el a rendszer működését „A hidraulikus rendszer, amelyet kifejezetten a helyszínre fejlesztettek ki, világpremier. Lehetővé teszi a klub számára, amely Rotterdam központi üzleti negyedében (Weena) egy régi aluljáróban található, hogy a hátsó fal és a DJ-pult mozgatásával módosítsa méretét a látogatók számától függően. Ez magában foglalja a fény- és hangrendszert is, amely a pulttal együtt mozgatható. A lassú sebesség miatt alig észrevehető a változás.”

Bravúros megoldás! Hiszen egy kisebb, ám teltházzal üzemelő klub sokkal jobban mutat, mint egy nagyobb, ám szellős tánctér. „A kora esti órákban meghitt hangulat uralkodik nálunk, de ahogy megtelik a tánctér, úgy a klub fizikailag is kitágul, több helyet biztosítva a táncnak, és a fények is intenzívebben világítanak.” – folytatta a klub szóvívője.

A Toffler Clubban egyébként december 1-én két magyar dj is szerepet kapott, Ric_Hard és Mimir személyében.