Második éve nem sikerül az 50. Glastonbury fesztivált megtartani a Covid-19 járvány miatt. Korábban még arról szóltak a hírek, hogy van remény, mára azonban egyértelművé vált, hogy nyárig képtelenek leszünk a szükséges szint alá süllyeszteni a napi esetszámokat. 

A fesztivál idei törlését egyébként a BBC5-nak nyilatkozó ex-Spice Girls tag, Mel C kottyintotta el, amit nem sokkal később már a hivatalos bejelentés követett. Mivel a Glastonbury korunk legnagyobb és leghíresebb fesztiválja, így várható, hogy a következő hónapban egyre többen jelentik majd be, hogy a 2021-es rendezvény is elmarad. 

A Glastonbury szervezői a twitteren közölték a kellemetlen hírt, ahol kifejtették, hogy az „eget és a földet is megmozgatva” harcoltak az utolsókig, de egy ilyen rendezvényt hosszú hónapokkal a nyitás előtt fixnek kell tekinteni, különben még azelőtt csődbe megy, hogy kinyitna.

Michael Eavis a rendezvény társtulajdonosa már tavaly arról beszélt, hogy 500 főig még oké lehet a dolog, de egy 250.000 fős rendezvényt vírus szempontból biztonságosan senki sem tud levezényelni.

Bár a tavalyi törlés után a Glastonburyt a csőd fenyegette, a 2020-as évhez hasonlóan ismét elsőként dobják be a törölközőt.