Az elmúlt két évben megszokhattuk már, hogy pozitív és negatív időszakok váltják egymást a koronavírus járványhoz igazodva. Az elmúlt hetekben szerencsére ismét többnyire csak jó hírekkel találkozhattunk. Európa-szerte fokozatosan törlik el a korlátozásokat és úgy néz ki, hogy idén nyáron végre a legnagyobb fesztiválokat is meg lehet rendezni.

Tegnap volt egy éve, hogy bejelentette feloszlását a Daft Punk. Ők minden idők egyik legsikeresebb elektronikus zenei formációja. Egy évvel ezelőtt kezdett tombolni a harmadik hullám, pedig akkoriban már azt gondoltuk, hogy hamarosan vége lesz ennek az egésznek, hiszen megjelentek a vakcinák.

Tegnap azonban különös dolgok történtek és itt most nem csak a számmisztikára gondolunk. A Daft Punk Facebook oldala ismét aktív lett. A Guy-Manuel de Homem-Christo (1974. február 8.) és Thomas Bangalter (1975. január 3.) alkotta duó ugyanis a profilképét és borítóképét is lecserélte, de ezen túl is írt pár sejtelmes bejegyzést. Például azt, hogy idén lesz 25 éves a legendás „Homework” című albumuk, ami a Daft Punk-ot a csúcsra repítette.

Vajon mégis csak lesz visszatérés? Hiszen a Daft Punk körüli pletykákat ismerve már tavaly is sokan kételkedtek a feloszlás hírében. Gondoljunk csak bele: a koronavírus járvány kellős közepén történt minden, amikor már tudni lehetett, hogy valószínűleg 2021-ben sem lesznek fesztiválok és tömegrendezvények. A Daft Punk pedig akkora közönséget vonz, hogy máshol elképzelhetetlen lenne a fellépésük.

Most viszont úgy néz ki, hogy zöld utat kapnak a legnagyobb fesztiválok, így a Daft Punk számára is megnyílhat a terep. Ennek a hírnek mi itthon különösen örülnénk, hiszen a Daft Punk még soha nem lépett fel Magyarországon. Éppen  itt az ideje!