A Nyugat-Magyarországi régió elsőszámú partisorozata mára nemcsak megkerülhetetlenné, de az egyik legnagyobb elektronikus zenei hatást gyakorló eseményévé vált a magyarországi techno színtéren. Ez hazánk egyik legrégebb óta futó partysorozata. Több mint 20 éve örvendezteti meg a győrieket a nemzetközi és hazai szcéna aktuális kedvenceivel, de nagy hangsúlyt fektet a feltörekvő nevek bemutatására is.

A The Etiket talán az egyetlen vidéki partysorozat, amiért az ország távolabbi pontjáról is érdemes leutazni. Március 14-én pedig a budapesti közönség is megismerheti, hogy milyen a győri klubhangulat. The Etiketet megálmodó Sikztah ugyanis a fővárosi underground egyik legfőbb bázisának számító D9-ben fogja bemutatni hogyan is definiálja a jelenkori techno fogalmát. Egyébként nem ez lesz az első alkalom, hogy országjáró körútra indul a sorozat. A „The Etiket On Tour” keretein belül korábban már olyan városokba és helyszínekre is eljutott a sorozat, mint például a Balatonfüred, Keszthely, Pécs, Szeged, Debrecen, Zamárdi – Balaton Sound, Eger, Kiskunhalas és Budapest – Akvárium.

A keddi dátum ne tévesszen meg senkit, hiszen másnap munkaszüneti nap lesz. Összesen kilencen fognak a pult mögé állni.

ØTTA hangzásvilágát az eltorzított lábdobokkal operáló hardtechno jellemzi. A portugál származású, jelenleg Párizsban székelő DJ / producer korábban egy szimfonikus zenekarban játszott, ez az előképzettség pedig jelentősen megkönnyítette a dolgát a későbbiekben. Szettjeiben az érzéki, mély tónusok  és a nyers ipari zajok között balanszolva alkot egymással tökéletes egyveleget az indusztriális, gabber és rave hangzás. ØTTA személyében üdvözölhetjük az Орфей [Orpheus] elnevezésű kollektíva egyik társalapítóját is.

Hasonlóan gyors és indusztriális zenei vonalra szémíthatunk CLTX tolmácsolásában is. Számára sem ismeretlen a párizsi warehouse partik világa, hiszen ő maga is Párizsból érkezik. A francia fővárosra az utóbbi években kétségtelenül Berlin egyik legfontosabb ellenpólusaként hivatkozhatunk. Ő maga is a hangszeres zenék – egészen pontosan a heavy metal – világából érkezett, ez pedig jelentős befolyással bír a produceri munkásságára, amit általában saját kiadóján keresztül (TX & Autonome Records) tár a nagyközönség elé.

Niki Istrefi a kortárs techno egyik legizgalmasabb producere. Az ifjú dán tehetség nem ismer semmiféle kegyelmet, zajos-rideg ipari hangzással és kíméletlen sebességgel fogja lerombolni a táncteret a D9-ben. A Koppenhágában székelő artist 2017-ben jelentette meg első saját zenéjét. Vele kapcsolatban mindenképpen érdemes megemlíteni azt, hogy pályafutásának egyik fontos mérföldköve Magyarországhoz köthető. Ugyanis második EP-je egy hazai label, a BRVTAL gondozásában látott napvilágot még 2020-ben, ami aztán a HATE Youtube csatornájára is felkerült. Niki Istrefi nyáron a győri közönség előtt is megmutathatta tehetségét, hiszen ő volt a 2022-es DUMDUM Fesztivál egyik headlinere.

WNDRLST számára ugyancsak nem lesz ismeretlen a hazai közönség, hiszen a 28 éves holland származású DJ / producer jelenleg is Budapesten lakik. Ő is a sötét, industrial hangzásokat helyezi előtérbe, mennydörgéssel felérő zenéi a sötét klubokban tudják csak igazán betölteni a teret.

SveTec az egyik legtöbbet foglalkoztatott hazai DJ a nemzetközi piacon, a globális hard techno szcéna legkiemelkedőbb képviselői között tartjuk őt számon az elmúlt másfél évtizedben. Így aztán nincs is mit csodálkozni azon, hogy a naptára hemzseg a külföldi fellépésektől.

Sikztah a hazai techno közeg egyik legnépszerűbb képviselője. A legnagyobb klubestek és fesztiválok állandó fellépője, programszervezői tevékenységének köszönhetően pedig Győr hosszú évek óta a legfontosabb vidéki bázis, olyan rendezvények köthetők a nevéhez, mint a DumDum Electronic Music Fest (DDEMF), Rómer Ház és a The Etiket.

Man + Machine szettjeiben egyszerre van jelen a szenvedély és szenvedés, álom és erőszak, az öröm és a szorongás érzése. Zenéjében az indusztriális hangzás, EBM, techno, metal a post-punk és dark wave keveredik egymással.

Paralich-ről azt írtuk korábban, hogy a feltörekvő hazai DJ-k közül benne látjuk a legnagyobb potenciált. A jóslat tökéletesen bevált, azóta szinte már többet vendégeskedik külföldön, mint itthon. Áprilisban (Svetec társaságában) a holland Vernipft is vendégül látja őt!

Yuhøs előbb kezdett el saját szerzeményeket írni, minthogy kipróbálja magát a DJ-pultban is. A felvidéki származású zenész mixeiben a gyorsütemű proper, hypno és industrial keveredik egymással.

Sikztah szervezői képességeit ismerve és a fellépők listáját olvasva nem lehet kétségünk afelől, hogy ez a buli lesz az egyik, ha nem a legnagyobb durranás tavasszal a keményebb hangzást felvonultató klubestek közül. A jegyek értékesítése megkezdődött. Ha kíváncsi vagy arra, hogy hol tart 2023-ban a techno, akkor váltsd meg a belépődet mihamarabb!

Jegyek: https://oneticket.hu/the-etiket-goes-to-budapest-230314
Esemény: https://www.facebook.com/events/150771661177441

Fotó: Bertók Kriszti