A világ elsőszámú techno klubjában mindig történik valami érdekes. Legutóbb éppen arról szólt a fáma, miszerint a – közismerten nagy techno rajongó hírében álló – világ legazdagabb emberét állítólag nem engedték be a Berghainba. Most azonban végre a zenéről is szó lesz.

A leghálásabb feladatok egyike, amikor hazai produceri sikerekről számolhatunk be. A nemzetközi lejátszásokról általában videó is szokott készülni, de a Berghain kivételt képez. Itt ugyanis tilos a kamerákat használni.

DVS1-nak hála azért kaphattuk némi betekintést abba, hogy milyen zenék mennek az egykoron hőerőműként szolgáló épület falai között. A Szentpéterváron született, de az Egyesült Államokban felnőtt DVS1 DJ-ként és producerként is a legmagasabb szintet képviseli. Szettjeit a maximálisan átgondolt szelekció mellett igazi technikai bravúrok is jellemzik. Sűrű vendégnek számít a Berghainban és akkor még finoman fogalmaztunk.

Április 3-án sokadik alkalommal zenélt a klub falai között, a line up szerint vasárnap délután 5-kor állt be a pult mögé. Négy órás játékideje alatt egy hazai producer szerzeményének is helyet adott a playlistben.

Cosmic Xplorer 2020-ban indult útjára. A projekt mögött álló Hevesi Dani viszont már a 90-es évek közepe óta foglalkozik undergound elektonikus zenével, azóta több pozíciót betöltve támogatja a műfajt. Debütáló albuma rögtön egy francia kiadó, a Lune Records gondozásában látott napvilágot, majd később egy ecuadori és uruguayi label is fantáziát látott benne, Nem sokkal később megalapította saját kiadóját. Hipnotikus zenéi tele van energiával, mégis kellően magas érzelmi és értelmi intelligencia szint jellemzi őket.

Rátermedtségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a szakma legelismertebb szereplői is felfedezték maguknak a zenéjét. Korábban Ben Sims pörgette Cosmic Xplorer kiadványát, most pedig DVS1 az, akinek a lemezestáskájában rendre meglapul D.S. – Algorithm Flirt (Cosmic Xplorer remix) című szerzeménye. De nem csak a Berghainban csendült fel a kérdéses zene, hanem többek között Lisszabon legendás techno klubjában, a Lux-ban is.